Cristi Tudorescu: Cateva opinii despre Hidro Electrica

Cateva ganduri post-oferta H2O:

– desi initial eram dintre cei sceptici privind oferta, atunci cand auzeam din vreo 3-4 surse ca pretul ar putea fi mai sus (de tipul 120 – 125 RON, care mi s-ar fi parut a fi scump), din moment ce pretul s-a setat mai jos si s-a inchis la 104 RON, consider ca oferta a fost destul de echilibrata. In regula si pentru cumparatori si pentru vanzatori, cel putin pe ce se vede acum. Desigur, profitul 2024 al Hidro inca e dificil de anticipat.

acum un alt aspect pe care il observam: citesc in presa articole despre diverse fonduri sau grupuri de firme care au cumparat mult in oferta. De la NN si fondurile de pensii in general, trecand pe la Goldman Sachs, Blackrock sau Grupul Tiriac. La un calcul rapid, imi rezulta ca vreo 10% sau chiar mai mult din companie ar fi imobilizat de astfel de investitori, ceea ce inseamna ca free-float-ul real va fi mai mic.

Din punctul de vedere al lichiditatii, important va fi cat va fi media zilnica undeva peste vreo 6 – 12 luni.

Va fi 1 milion de euro zilnic sau va fi sub 1 milion de euro zilnic, cand ne vom uita prin decembrie sau ianuarie la acest simbol?

In functie de asta se va calcula si “ATVR”- average traded value ratio care intra drept criteriu MSCI.

Doua criterii MSCI sunt fi indeplinite de Hidro

– Capitalizare bursiera > 2.4 mld USD = ok,

– Capitalizare free-float > aprox 1.17 mld USD = ok,

– al treilea, cel cu ATVR > 15% urmeaza sa vedem in timp. Din calculele mele, lichiditatea medie zilnica ar trebui sa se aseze la > 1 mil EUR ca sa se indeplineasca criteriul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *