XTB. Deschiderea sesiunii americane: Bursa de pe Wall Street deschide in crestere motivata de un raport NFP incurajator

  • Raportul NFP depășește așteptările
  • Randamentul obligațiunilor pe 10 ani din SUA a crescut la 1,62%
  • Acțiunile Norwegian Cruise Line (NCLH.US) au scăzut după lansarea ofertei publice de acțiuni
  • Indicii din SUA au deschis sesiunea de astăzi în creștere, revenind după pierderile accentuate din sesiunea precedentă, întrucât investitorii au salutat raportul locurilor de muncă din februarie care a depășit așteptările. Economia SUA a creat 379.000 de locuri de muncă luna trecută, după o creștere revizuită ascendent de 166 mii în ianuarie și comparativ cu estimările analiștilor de 182 mii. Ieri, președintele Fed Powell a declarat că redeschiderea economică ar putea spori temporar inflația și că factorii de decizie politică monitorizează vânzarea obligațiunilor. Cu toate acestea, șeful Fed nu a reușit să-i asigure pe investitori că banca centrală va ține sub control creșterea randamentelor obligațiunilor și așteptările de creștere a inflației. Randamentele au crescut în urma comentariilor sale și această mișcare continuă și astăzi. Randamentul obligațiunilor pe 10 ani a crescut la 1,626%. Randamentul obligațiunilor pe 30 de ani a crescut la 2,34%.

Prețul acțiunilor Norwegian Cruise Line (NCLH.US) a scăzut brusc în presesiune și a coborât sub suportul major de la 31,02 USD, care este consolidat suplimentar de media mobilă de 50 perioade (linia verde). Dacă prevalează sentimentul actual, mișcarea descendentă ar putea fi extinsă către nivelul de 29,74 USD sau chiar suportul de la 28,32 USD. Doar depășirea nivelului menționat mai sus, de 31,02 USD, ar invalida scenariul de scădere. În acest caz, următoarea rezistență de urmărit ar fi cea de la nivelul de 43,42 USD. Sursa: xStation5

Acțiunile Big Lots (BIG.US) s-au apreciat cu peste 1% în presesiune după ce compania și-a publicat cifrele trimestriale. Retailerul cu reduceri a câștigat 2,59 USD pe acțiune, în timp ce analiștii se așteptau la câștiguri de 2,50 USD pe acțiune. Veniturile au fost în concordanță cu estimările pieței. Vânzările comparabile au crescut cu 7,9%, sub proiecțiile de pe Wall Street, pentru o creștere de 8,4%. Compania se așteaptă ca pandemia să aibă, de asemenea, un impact semnificativ asupra rezultatelor sale în acest an.

Acțiunile Costco (COST.US) au scăzut cu aproape 2% în presesiune după ce comerciantul de retail a înregistrat rezultate trimestriale mixte. Compania a câștigat 2,14 USD pe acțiune, cu mult sub așteptările pieței de 2,45 USD pe acțiune. Cu toate acestea, veniturile au depășit estimările pieței. Vânzările comparabile au crescut cu 13%, în timp ce vânzările digitale au crescut cu 76%. Costurile au crescut din cauza problemelor legate de lanțul de aprovizionare.

Gap (GPS.US) – Părintele Gap, Old Navy și Banana Republic se așteaptă ca vânzările de îmbrăcăminte să crească în acest an, pe măsură ce pandemia Covid-19 se retrage și oamenii se întorc la birouri și școli. În trimestrul precedent, cifrele vânzărilor au scăzut sub așteptările pieței, deși o creștere a vânzărilor online a contribuit la compensarea scăderii vânzărilor din magazine. Prețul acțiunilor a crescut cu peste 3,0% în presesiune.

Testează-ți strategiile de tranzacționare cu un Cont Demo XTB

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri
Informaţiile sau materialele prezentate pe website-ul adrianmateescu.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Website-ul http://adrianmateescu.ro/ avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanțele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. 79% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD-urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii. În consecință, website-ul adrianmateescu.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *