Post FB – protejarea in cazul pierderii sau furtului telefonului

“Aseară mi-a fost furat telefonul.

Ce am învățat din acest eveniment împărtășesc și cu tine.

1. Nu îți cumpăra un telefon scump, pentru a nu regreta. Eu aveam un telefon smart, dar nu scump; mai era și stricat pentru că așteptam să îmi achiziționez telefon nou la finalul lunii. Eu nu sunt adepta averii vizibile pentru că nu te ajuta deloc. Ești valoros prin ceea ce deții in cap și cine ești tu ca OM.

2. Sa nu ai cardurile conectate la telefon. Deși poate ți se pare super utilă această modalitate noua, nu o folosi! Poți da cu cardul la cumpărături; nu este atât de greu! Eu nu aveam cardurile conectate la telefon.

3. Pune-ti deoparte, imediat după ce ai încasat veniturile, economiile, investeste banii, plătește toate cheltuielile fixe și ramai, astfel, cu putini bani pe card, iar dacă pierzi cardurile nu regreti pentru că banii aceia ți-i permiți să îi pierzi. Cum eu economisesc/investesc 50% din veniturile mele in ziua in care mi-au intrat veniturile si plătesc cheltuielile fixe, acum, nu aveam mai mult de câteva sute de lei în toate cele 3 carduri pe care le aveam la mine (in eventualitatea in care mi se fura portofelul sau, așa cum spuneam, daca aveam acea aplicați mobila de plata). Te invit sa îți faci acele conturi de economii/depozite bancare care nu se vad in aplicația mobilă. Aveam pe unul dintre carduri un astfel de cont cu 1000 de lei dar daca deschizi aplicația mobilă nu ii vezi și nici nu poti lichida depozitul; este necesar sa intri de pe laptop in aplicația bancara pentru a lichida depozitul și a ii accesa sau chiar pentru a ii vedea, acolo, in depozit.

4. La telefon este necesar sa ai autentificare cu amprenta tactilă, nu vizuala căci am înțeles că se poate deschide ușor folosind o poza de-a ta. Aveam și amprenta tactila și parola la telefon.

5. Cunoaste-ti IMEI-ul telefonului; politia caută telefonul după acest cod unic. De asemenea, permite setarea de a te localiza și sincronizează datele cu contul Google pentru a fi ușor și accesibil; astfel singur sa îți poți localiza telefonul furat/pierdut.

6. Investește în cursuri de autoapărare, de tras cu arma. Întâmplarea face ca ieri sa trag pentru prima dată cu o armă letală și am nimerit la țintă chiar foarte bine. Exista niște gene de polițist. 🙂

Păstrează -te in siguranță: atât pe tine cat si bunurile și banii tai!

P.S. 1. Daca cineva vrea să știe și metoda prin care mi-a fost furat telefonul ea se numește: Ziarul. Toți polițiștii o cunosc și sunt dese furturile in baza acestei metode.

P.S. 2. Numărul meu de telefon rămâne același; mi-am recuperat numărul de la furnizorul meu de telefonie mobila încât pot fi găsită la acelasi număr de telefon. 🙂

  • Post from FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *