Idei de donatii

8 din 10 români au făcut cel puțin un gest caritabil în ultimii doi ani, iar cei mai mulți dintre cei care s-au implicat social, peste 60%, recunosc că asta i-a făcut să simtă mulțumire și satisfacție generate de faptul că au putut contribui, relevă un studiu.

Asociaţia „Ana şi Copiii” a început să activeze în domeniul protecţiei copilului şi familiei încă din anul 2006, dar ca şi entitate cu personalitate juridică a luat fiinţă în vara anului 2007. În prezent oferă servicii unui număr de 200 de copii şi 100 de familii din Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu şi Buzău.

Asociaţia „Ana şi Copiii” este o organizaţie umanitară, neguvernamentală, apolitică şi non-profit, având ca misiune prevenirea abandonului familial şi şcolar prin programe educaţionale, asistenţă socială, medicală şi juridică, activităţi de recreere şi socializare, activităţi de informare, acţiuni şi măsuri de conştientizare şi sensibilizare socială şi înfiinţarea de servicii sociale, pentru şi în sprijinul comunităţii.

Sursele de finanţare ale programelor Asociaţiei sunt: companii private, donaţii persoane fizice, donaţii primite în programul Charity Gift, campania 2%, subvenţie acordată de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale acordată în baza legii 34/1998. Primim, de asemenea, donaţii în produse (din partea companiilor sau persoanelor fizice) sau servicii oferite în mod voluntar şi gratuit de către companii.

” Fiecare copil pe care-l instruim este un om pe care-l câştigăm! ” (V. Hugo)

asociatia P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer a asigurat, pentru 310 copii și adolescenți, accesul la educație pe durata spitalizării lor continue sau ambulatorie în 3 clinici oncologice din București, în cadrul proiectului Școala de Spital – Școala pentru Toți. În cadrul acestui program a fost de asemenea facilitată reintegrarea socială și educațională pentru 310 de copii/ adolescenți, care vor putea astfel continua/ reîncepe procesul educațional în școala de domiciliu. În plus, aproximativ 300  părinți/aparținători au fost susținuți și implicați în procesul continuu al educației copiilor și adolescenților cu cerințe educaționale speciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *