HSBC cumpara Sillicon Valley Bank UK Limited cu 1£ (lira sterlina)

Am achiziționat filiala din Marea Britanie a creditorului american Silicon Valley Bank (SVB).

„Clienții SVB din Marea Britanie pot continua să efectueze activități bancare ca de obicei, știind că depozitele lor sunt susținute de forța, siguranța și securitatea HSBC”, a declarat Noel Quinn, directorul executiv al grupului nostru.

HSBC UK Bank, care este filiala britanică a HSBC, a achiziționat SVB UK pentru 1 lire sterline. Acordul aduce personalul, activele și pasivele SVB UK în portofoliul HSBC, dar le exclude pe cele ale companiilor-mamă ale SVB UK.

Vineri, autoritățile de reglementare din SUA au închis Silicon Valley Bank, care este specializată în împrumuturi companiilor de tehnologie. Este cel mai mare faliment al unei bănci americane din 2008.

SVB Marea Britanie în cifre
La 10 martie 2023, SVB UK avea împrumuturi de aproximativ 5,5 miliarde de lire sterline și depozite de aproximativ 6,7 miliarde de lire sterline. Pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2022, SVB UK a înregistrat un profit înainte de impozitare de 88 de milioane de lire sterline. Capitalul tangibil al SVB UK este de așteptat să fie de aproximativ 1,4 miliarde de lire sterline.
La 10 martie 2023, SVB UK avea împrumuturi de aproximativ 5,5 miliarde de lire sterline și depozite de aproximativ 6,7 miliarde de lire sterline.

Pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2022, SVB UK a înregistrat un profit înainte de impozitare de 88 de milioane de lire sterline.

Capitalul tangibil al SVB UK este de așteptat să fie de aproximativ 1,4 miliarde de lire sterline.

„Această achiziție are un sens strategic excelent pentru afacerea noastră din Marea Britanie”, a spus Noel. „Întărește franciza noastră bancară comercială și ne îmbunătățește capacitatea de a servi firme inovatoare și cu creștere rapidă, inclusiv în sectoarele tehnologiei și științelor vieții, în Marea Britanie și la nivel internațional.”

Ian Stuart, directorul executiv al HSBC Marea Britanie, a adăugat: „Suntem mândri că am reușit să acționăm rapid pentru a întreprinde această acțiune, sprijinind sectorul tehnologic dinamic și în creștere rapidă din Marea Britanie și rolul important pe care îl joacă acesta în economia Marii Britanii. ”

În comunicatul său de presă prin care a anunțat acordul, Trezoreria Marii Britanii a spus că banii contribuabililor nu au fost implicați în tranzacție și că depozitele clienților au fost protejate.

Cancelarul Jeremy Hunt a salutat vânzarea către HSBC și a spus că ar trebui să aducă liniștire și încredere clienților SVB UK.

„Sectorul tehnologic al Regatului Unit este cu adevărat lider mondial și are o importanță imensă pentru economia britanică, susținând sute de mii de locuri de muncă”, a adăugat el. „Sunt bucuros că am ajuns la o rezoluție într-un termen atât de scurt.”

Scurt istoric:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *