Deschiderea sesiunii americane vineri 22 ianuarie 2021: Wall Street se trage din zona maximelor

  • Indicii din SUA sub presiune
  • Indicatorii PMI Flash Markit peste așteptări
  • Acțiunile IBM (IBM.US) au scăzut cu peste 8% după ce compania a raportat vânzările pentru Q4

Captura investing 25.01.2021

Indicii din SUA au deschis sesiunea de vineri cu o scădere puternică, Dow Jones s-a depreciat cu 0,70%, în timp ce S&P 500 și Nasdaq au scăzut cu aproximativ 0,5%, retrăgându-se de la maximele recente, în timp ce investitorii au reevaluat perspectivele planului ambițios de stimulare al președintelui Joe Biden. Unii republicani și-au exprimat îndoielile cu privire la necesitatea unui alt pachet de stimulente, în special care să se ridice la 1.900 miliarde de dolari propusă de Biden. Între timp, senatorul democrat Joe Manchin a criticat mărimea ultimei runde de plăți de stimulente propuse. În ceea ce privește datele, indicatorii PMI flash Markit au arătat că activitatea din fabrici a crescut într-un ritm record în ianuarie, iar datele din sectorul serviciilor au venit, de asemenea, peste așteptări.

Acțiunile IBM (IBM.US) au scăzut cu peste 8% în presesiune. În prezent, prețul se tranzacționează sub suportul major de la 121,73 USD, care este consolidat suplimentar de media mobilă de 50 de perioade (linia verde) și media mobilă de 200 de perioade (linia roșie). Dacă prevalează sentimentul actual, atunci mișcarea descendentă ar putea fi extinsă spre nivelul de 113,76 USD. Sursa: xStation5

Intel (INTC.US) a raportat câștiguri trimestriale de 1,52 dolari pe acțiune, comparativ cu estimarea de 1,10 dolari. Veniturile au depășit așteptările datorită cererii puternice de computere personale și laptopuri induse de pandemie. De asemenea, producătorul de cipuri a majorat dividendul trimestrial cu 5%. Acțiunile au intrat sub presiune după ce noul CEO, Pat Gelsinger, a declarat că majoritatea produselor Intel 2023 vor fi realizate intern, mai degrabă decât externalizate.

Ford (F.US) recheamă 3 milioane de mașini datorită problemelor privind airbagurile, inclusiv 2,7 milioane în SUA. Retragerea implică pompele airbag-urilor care s-ar putea rupe. Retragerea va determina costuri de aproximativ 610 milioane dolari.

Schlumberger (SLB.US) a câștigat 22 de cenți pe acțiune în ultimul trimestru, depășind așteptările cu 5 cenți pe acțiune. Veniturile au surprins, de asemenea, în sens pozitiv. Schlumberger a fost ajutată de o revenire a cererii pe măsură ce prețurile petrolului au crescut, precum și de reduceri ale costurilor.

Daca doresti sa iti deschizi un cont de investitii, poti face asta la XTB Click aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *