De ce XTB: Short Selling & Hedging

Percepția generală este că investitorii câștigă atunci când bursele cresc și pierd atunci când bursele scad.

SHORT-SELLING sau cum să câștigi* când piața scade
Ei bine, în realitate, există instrumente financiare care îți permit să câștigi* și când piețele scad, prin operațiuni inverse, și anume, să poți vinde la momentul prezent ceva ce nu deții și răscumpăra ulterior, marcând diferența de preț dintre momentul prezent și cel viitor, chiar daca nu ai deținut instrumentul în fază inițială.

Aceste instrumente se numesc CFD-uri (contracte pentru diferență), iar mecanismul prin care poți vinde în lipsă se numește Short Selling și este specific numai instrumentelor derivate (precum CFD-urile).

HEDGING sau cum să îți îngheți tranzacțiile deja existente pentru a le proteja impotriva fluctuațiilor nedorite ale pieței

Află cum poți face profit pe o piață în scădere

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri
Informaţiile sau materialele prezentate pe website-ul adrianmateescu.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Website-ul http://adrianmateescu.ro/ avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanțele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. 77% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă înțelegeți modul în care funcționează CFD-urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii. În consecință, website-ul adrianmateescu.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

*Atenție, acest articol prezintă niște mecanisme tehnice specifice unor instrumente financiare și nu încearcă să inducă ideea obținerii de câștiguri sau să instige la tranzacționare. Piețele financiare sunt foarte dinamice și imprevizibile și pot fluctua în orice moment în ambele direcții, generând atât câștiguri, cât și pierderi. Decizia de vânzare sau cumpărare aparține exclusiv investitorilor, iar XTB avertizează că posibilitatea de a câștiga este proporțională cu posibilitatea de a pierde atât pe piețe în creștere, cât și pe piețe în scădere, datorită faptului că piețele pot fluctua în orice moment în ambele direcții. Investitorii sunt avertizați asupra faptului că instrumentele financiare derivate sunt riscante și nu trebuie abordate în necunoștință de cauză sau în cazul în care nu se potrivesc profilului sau obiectivelor investiționale ale acestora. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *