Stiri economice SUA si pe piata locala a fondurilor de investitii

Macro

Rata somajului in SUA de la 892.000 a scazut la 803.000. Cereri permanente 5.4 milioane, in cazul cererilor permanente este clar un trend descendent, in septembrie fiind 10,5 milioane de cereri, dublu.

Sunt cifre bune, pozitive, care arata o revenire a pietii muncii.

Bunurile de folosinta indelungata au scazut de la 1,8% la 0,9%.

Referitor la programul de ajutor economic din SUA, Trump refuza sa semneze, desi senatul are drept de vot. Trump vrea ca acele cec-uri de 600$ sa se transforme in 2000$, avem o schimbare de administratie, din Donald Trump in Joe Biden.

Cred ca optimismul la momentul actual este mare, deoarece multi considera ca vaccinarea va pune capat pandemiei. Avem acele trial-uri in care s-a devenit acea eficienta, insa proba realitatii ne va arata eficacitatea acestor vaccinuri, mai ales ca noua tulpina este mai transmisibila, si posibil sa provoace forme mai grave.

Politica economica a SUA fata de China este de urmarit, este posibil sa fie schimbari din acest punct de vedere. Schimbarile posibile cred ca le am descris intr-un alt articol

S-ar putea scoate un nou vaccin si pentru noua tulpina in vreo 7 saptamani deci sper sa fim acoperiti.

PIB-ul pe o baza lunara in Canada, de la 0,8 la 0,4%.

Pfizer (PFE.US) și partenerul său BioNTech (BNTX.US) au încheiat un acord cu guvernul SUA pentru a furniza 100 de milioane de doze suplimentare din vaccinul Covid-19, crescând totalul pe care Pfizer a acceptat să îl furnizeze la 200 de milioane. Cele 100 de milioane de doze suplimentare vor fi livrate până la sfârșitul lunii iulie.

AstraZeneca (AZN.US) a anunțat că vaccinul Covid-19 ar trebui să fie eficient împotriva noii tulpini de coronavirus, potrivit unui purtător de cuvânt al producătorului de medicamente într-un e-mail către Reuters.

Analiza AAF asupra fondurilor

AAF anunta active nete 21.5 mld. lei -14% ytd dar +4,4% pe ultimele 3 luni, iar ce este imbucurator este ca numarul investitorilor a crescut la 347.277 +4,6% pe ultimele 3 luni

Ca si repartizare, 69% sunt obligatiuni si cu instrumente fixe, si 6-7% in actiuni.

Intr-adevar in martie se vede o iesire puternica din fonduri, in special cele de obligatiuni, care sunt si cele mai populare.

Evolutia numarului de investitori

Daca doresti sa deschizi un cont demo de investitii la XTB, cred ca e un moment bun, avand in vedere comisionul 0.

Deschide cont aici

Craciun fericit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *