5 Destinații idilice în Sudul Franței 

Dacă adorați plajele frumoase, satele adorabile și mâncarea delicioasă, atunci Sudul Franței ar trebui să se afle pe locul întâi în topul preferințelor dvs.. Însorita regiune este populară datorită atmosferei relaxante și a hotelurilor de primă clasă. Iată 5 destinații idilice din Sudul Franței.

Sursa: Wikipedia

1. Avignon

Locuri precum Avignon sunt dovada că Sudul Franței nu este renumit doar pentru plaje și festivale de film. Acest loc este plin de istorie și arhitectură fascinantă. Pont d’Avignon este inclus în Patrimoniul Unesco, iar în iulie are loc aici un festival de teatru care merită toată atenția dvs.. Palatul Papei, grădinile de la Rocher des Doms și piața stradală Avignon Les Halles sunt locurile pe care vi le recomandăm să le vizitați în Avignon.

Sursa: Wikipedia

2. Saint-Tropez

Saint-Tropez este un loc popular pentru a merge cu iahtul, a vă plimba pe străzile de piatră cubică sau a explora piețele în aer liber. Este o destinație turistică încă din anii 60 pentru cei care adoră plajele, viața de noapte și arta. Puteți merge la plimbare pe coastă sau poate veți avea norocul de a vedea un nume internațional într-unul dintre cluburile de plajă. Printre locurile de neratat sunt plaja Pampelonne și plaja Ponche. Piața Place des Lices este ideală pentru cumpărături, iar în apropiere există numeroase crame precum Chateau Minuty și Domaine La Tourraque.

Sursa: BBC

3. Regiunea Provența

Regiunea din sud estul Franței, de la coasta Mediteranei până la dealurile cu viță de vie se numește Provența. Plimbați-vă prin lanurile de levănțică și admirați casele de vacanță ale vedetelor. Îndreptați-vă către Cheile râului Verdon. Optași pentru călătorii de o zi în locul numit de turiști “Marele Canion al Europei.”

Sursa: Paradise on Earth

4. Sète

Vorbim despre un sătuc pescăresc, retras, aflat la 30km de Montpellier. Multitudinea de canale din acest orășel de pe coastă, i-au adus denumirea de “Mica Veneție”. Acesta este locul potrivit pentru a vă bucura de un platou cu pește sau stridii cu cartofi. Apoi urcați pe Muntele Saint Clair pentru o panoramă uimitoare asupra vinăriilor, râurilor și a morilor de vânt.

Sursa: FlixBus

5. Cannes

Cannes este cunoscut pentru legendarul festival de film, dar orașul merită vizitat oricând de-a lungul anului. Bulevardul Croisette face legătura dintre plajă și magazinele tip butic, Întregul oraș prinde viață la căderea serii. Unele dintre cele mai frumoase locuri de vizitat sunt siturile istorice și străzile Iles de Lerins, Le Suquet și La Croisette. De asemenea vizitați și piața fermierilor, Marche Forville, sau încercați-vă norocul la Cazinoul Le Croisette Casino Barriere de Cannes.

În care dintre aceste locuri din Sudul Franței v-ar plăcea să călătoriți?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *